Dorpshuis Westzaan – De Kwaker

AED

AED kasten geplaatst en hoe werken deze?

Westzaan is door een actie van de Vriendenloterij en de Hartstichting in één klap 2 AED buitenkasten voor het dorp rijker geworden. De Hartstichting stelde 1400 gratis buitenkasten beschikbaar die d.m.v. loting toegekend zouden worden om bestaande AED’s 24 uur bereikbaar te maken.

De EHBO Westzaan heeft er voor gezorgd dat de kast geplaatst is op het

Dorpshuis de KWAKER.  J.J Allanstraat 127 1551 RC   Westzaan

De kast is aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners.


Hoe werkt de AED-kast

Op de geplaatste AED- kasten zit een cijferslot om te voorkomen dat de AED-apparaten gestolen worden.  Om duidelijk te maken hoe deze sloten werken hier enige uitleg.

  •  kun je reanimeren en wil je anderen helpen, meld je dan aan bij: hartstichting
  •  als iemand bij je in de buurt 112 belt bij een hartstilstand krijg je een oproep op jouw mobiel
  •  in de oproep staat waar de persoon die hulp nodig heeft zich bevindt en waar het dichtstbijzijnde AED-apparaat  hangt en wat de code is om de kast te openen
  • het gebruik is in Westzaan al meerdere keren voorgekomen. De ervaring leert dat u er zeker niet alleen voor staat omdat gelukkig meerdere dorpsgenoten te hulp schieten.

Alle EHBO-ers die lid zijn van EHBO-Westzaan weten de code ook. Wil je de code zelf ook weten vraag hem dan aan bij: info@dorpshuis-westzaan.nl geef daarin door, hoe en wanneer je te bereiken bent en iemand van de EHBO-vereniging neemt dan contact met je op.